2022 Ford Mondeo Tanıtıldı: İşte Tasarımı ve Özellikleri

2022 Ford Mondeo Tanıtıldı: İşte Tasarımı ve Özellikleri

ABD merkezli araba devi Ford, Çin’de gerçekleştirdiği bir aktiflikte yenilenen Mondeo‘yu tanıttı. Bu aktiflikte teknik ayrıntılardan çok aracın görünüşüne odaklanan şirket, Mondeo’nun dizaynındaki değişikliklerle gurur duyuyor üzere görünüyor. Gelin daima birlikte, Türkiye’ye gelmeyecek olan 2022 model Ford Mondeo’ya yakından bakalım.

Ford Mondeo’nun Türkiye’ye gelen son versiyonu, hayli kalıplı bir yapıya sahipti. Yenilenen Mondeo da bu tasarım çizgisi üzerinden gidiyor. Fakat 2022 model sedan, çok daha agresif bir yapıya sahip. Epeyce ince ve kaputun çabucak altını uzunluktan boya kaplayan far tasarımı ile birleşen ızgara, Mondeo’ya değişik bir hava katmış üzere görünüyor. İnce farların sportif tesiri, aracın art kısmında da karşımıza çıkıyor.

Karşınızda 2022 model Ford Mondeo

Aracın kapı kollarındaki Tesla esintisi, 2022 model Ford Mondeo’nun büsbütün elektrikli olabileceğini düşündürüyor. Lakin bu hususta resmi bir açıklama ne yazık ki yapılmadı. Yalnız; bu noktada değinmemiz gereken bir konu var. O denli ki aracın art kısmında 245 yazan bir arma mevcut. Bu arma, 2022 model Ford Mondeo’nun 245 beygir gücünde 2.0 litrelik EcoBoost turboşarjlı bir akaryakıtlı motora sahip olduğu manasına geliyor. Araçta 8 ileri vitesli bir otomatik şanzımana sahip olduğu da tekrar bu armadan anlaşılabiliyor. Farklı motor seçenekleri ise şimdi sır.

2022 model Ford Mondeo’nun dikkat çeken tasarım ayrıntılarından bir tanesi de çift renkli bir yapıya sahip oluşu. Bu durum, aracı daha sportif bir hale getirmiş. Lakin bu mevzuda da kimi bilinmezler mevcut. Örneğin çift renk seçeneğinin standart mı olacağı yoksa gösterilen modelin üst donanım paketine mi ilişkin olduğu şimdilik net değil.

Ford Mondeo, bir mühlet evvel Türkiye pazarını terk etti. Bu yüzden, 2022 model Mondeo’nun Türkiye’ye gelme ihtimali yok. Ayrıyeten Ford, aracın hangi ülkelerde satışa çıkacağını da açıkladı. Yani bu modelin sırf Çin’e özel olma durumu da var. Şirkete nazaran yenilenen Mondeo, 2022 yılı içerisinde satışa çıkacak. O gün geldiğinde, aracın Çin’e özel olup olmadığını manaya imkanı yakalayacağız.

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder