Pandemi İle Birlikte Atölye Ve Etkinlikler de Dijitalleşti

Pandemi İle Birlikte Atölye Ve Etkinlikler de Dijitalleşti

Tüm dünyada 1.9 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olan COVID-19 pandemisi ile birlikte pek çok sektör dijitalleşme süreçlerine hız verirken bazı sektörler ise şartlar gereği dijitalleşmeye yöneldi. Beyaz yakalı çalışanlar evden çalışmaya, öğrenciler online eğitime, esnaf ise elektronik ticarete başlamak durumunda kaldı. Pandeminin zorunlu kıldığı bu dijitalleşme süreci çok farklı alanları da yeni çözümler bulmaya yöneltti. Bu zorunlu dijitalleşme sürecine adım atan alanlardan biri de, kaliteli vakit geçirme arayışında olanlara yönelik düzenlenen atölye ve eğitimler oldu. 

Kimi zaman eğlenmek kimi zaman öğrenmek için tercih edilen atölye ve eğitimler pandemi sürecinden önce atölyecilerin mekanlarında veya toplantı salonlarında düzenleniyordu. Bir araya gelmenin mümkün olmadığı ve evde kaldığımız bu dönemde işte bu etkinlikler de çevrimiçi ortama taşınmış oldu. El işi etkinliklerinden felsefe söyleşilerine kadar çok farklı alanda atölye ve eğitimlere artık çevrimiçi ulaşabiliyoruz.

Geçtiğimiz sene pandemi başlamadan çok kısa bir süre önce Türkiye’nin ilk atölye platformu olarak açılan ateligo.com websitesi de dijitalleşme sürecine hızlı adapte olan firmalardan biri oldu. Şirketin Genel Müdürü Şevin Baysal yaşadıkları süreci şöyle aktarıyor: “ateligo.com web sitesinin açılışından henüz bir ay geçmişti ki gelen kısıtlamalar sebebiyle tüm atölyelerimiz, etkinliklerini iptal etmek durumunda kaldı. Ateligo ekibi olarak yeni gelişen koşullara hızla uyum sağlayarak 17 Mart’ta ilk çevrimiçi atölyemizi gerçekleştirdik. Bu süreçte biz de Ateligo’nun iş modelini yenilemek durumunda kaldık. Portföyümüze; psikoloji ve felsefe söyleşileri, çocuklara yönelik yaratıcı drama atölyeleri gibi yeni etkinlikler katarak yola devam ettik. Bugün geldiğimiz noktada hem bireysel hem de kurumsal alanda çok geniş bir portföy ile atölye, söyleşi ve eğitim etkinliklerimize devam ediyoruz. Bu sürecin olumlu bir yönü farklı şehir ve ülkelerdeki insanlara ulaşmamız oldu. Genellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yapılan bu etkinliklerin çevrimiçi ortama taşınması ile Ateligo platformu olarak daha geniş kitlelere ulaşabildik. Bu sebeple kısıtlamalar sona erdikten sonra da çevrimiçi etkinliklerimize devam etmeyi planlıyoruz.” 

Pandemi kısıtlamalarının ne kadar süreceğini, kısıtlamalar kaldırılsa da eski normale ne zaman döneceğimizi halen bilemiyoruz. Buna rağmen, dijitalleşmenin sağladığı olanaklar ile yaşam kalitemizi artıracak çevrimiçi etkinliklerden faydalanabiliriz. Ateligo Genel Müdürü Şevin Baysal, Mart ayında bir yılını dolduracak olan ateligo.com’da açılan etkinlikler ve ayrıca gelen taleplerin en çok çocuklara yönelik aktiviteler ile kurumsal söyleşilere olduğunu ve 2021 yılında da yeni ve çok farklı içeriklerle alanlarında uzman eğitmenlerden etkinlikler planladıklarını söyledi.

KAYNAK : Haber7

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder