‘Yeni nesil Windows’ sloganıyla duyurulan ve 5 Ekim’de yayınlanan , birçok yenilikle geldi. Yapılan en büyük tasarım değişikliklerinden biri başlat menüsünün görev çubuğuna ortalanması oldu. Ayarlar ve Microsoft Store başta olmak üzere sistem uygulamalarının kullanıcı arayüzünü yenileyen Microsoft, işletim sistemine Android desteği de getirdi.

Windows 11’in çıkışı tam anlamıyla kusursuz olmadı. Ryzen işlemcili bilgisayarlardaki performans sorunu nedeniyle daha yolun başındayken kötü bir izlenim bırakan Microsoft, AMD ortaklığıyla sorunu çözse de işletim sistemini hala hale getiremedi.

Windows 11 ve yeni sorunu: İçi boş klasörler

2019’dan beri Windows 10 kullanıcılarının raporladığı sorunu Windows 11 ile yeniden ortaya çıktı. MSPowerUser’in haberine göre, işletim sisteminin System32 dizininde içi tamamen boş olan yüzlerce hatta binlerce klasör oluşuyor. Bunların nasıl ve neden durduk yere oluştukları ise bilinmiyor.

Klasörlerin uzantısına bakıldığında, kavramından yola çıkarak anlaşılıyor. Görev Yöneticisinde, isimli adına sahip araç tarafından kullanıldıkları belirtilen klasörleri ilk bakışta bir virüsün oluşturduğunu zannetmiş olabilirsiniz.

windows 11 hata
Fotoğraf: MSPowerUser

Ancak endişe etmenize gerek yok. Kendi kendine oluşan klasörler, herhangi bir zararlı yazılımın habercisi değil. Ayrıca Windows 11 işletim sistemine performans anlamında olumsuz etkisi de bulunmuyor. İşlemciniz, RAM’iniz ve diğer donanımlarınızın size sunacağı performanstan ödün vermeksizin bilgisayarınızı normal kullanabilirsiniz.

Sorun Windows 10’dan beri var

Neden oluştuğu bilinmeyen klasörler Windows 11’e özel değil. 2015’te piyasaya sürülen Windows 10 işletim sisteminde bile etkisini gösteriyor. Microsoft forumlarında kullanıcılar, bilgisayarın System32 dizininde oluştuğunu raporluyor. Şirket soruna Windows 11’de de kayda değer bir çözüm bulamadı.

Tabii Windows 11’in çok genç olduğunu düşünürsek, problemi bir nebze tolere edebiliriz. Gelecekte yayınlanacak güncellemelerle sorun tamamen tarihe karışabileceği gibi hala devam edebilir.

Peki ya sizler Windows 11’de ne tür sorunlar yaşadınız? Deneyimlerinizi yorumlarda veya SDN forumda belirtebilirsiniz.