1989 Yılında Kalan Bir Laptop, Bitcoin Madencisine Çevrildi! Sonuç ise…

1989 Yılında Kalan Bir Laptop, Bitcoin Madencisine Çevrildi! Sonuç ise…

Kripto para madenciliği ile ilgili her gün farklı bir haber duymaya alıştık. Günümüzün konusu olan fakat anlaşılan o ki geleceğimizde çok daha yaygın hale gelecek olan kripto para madenciliği, geçmişimize de bir biçimde bulaşmış durumda.

Bir geliştirici, 1989 yılında üretilen bir dizüstü bilgisayarı kripto para madenciliği makinesine dönüştürmeyi başarmış. Elbette bunun onu nasıl güçlü edeceği tartışılır.

Kelam konusu bilgisayar 16MHz Intel 386SX işlemciden güç sağlayan Toshiba T3200SX. İşletim sistemi olarak MS-DOS kullanan laptop, artık biraz külüstür üzere görünebilir, ancak piyasaya birinci çıktığındaysa 6299 Dolar fiyat etiketi ile epey dikkat çekmiş bir makinedir.

Dmitrii Eliuseev isimli bir geliştirici, madencilik projesi kapsamında bu türlü bir deneyde bulunmuş ve sonunda Toshiba T3200SX‘i kripto para madenciliği için uygun hale getirmeyi başarmış. Saniyede sadece 15 katmanlık performans elde edebilen Toshiba T3200SX, Eliuseev’in kestirimine nazaran 584 milyon yılda 1 dolar pahasında Bitcoin üretebilecek. Elbette Eliuseev’in buradan bir servet beklemediği çok açık.

Sosyal Medya'da Paylaş

Yorum gönder